Världen av PC – gaming

 

Att spela på en PC är minst lika vanligt idag som att spela på en konsol. PC-gamers brukar halvt på skoj, halv seriöst använda termen “PC Master – Race” vilket kort och gott hånar konsolers limiterade kapacitet jämfört med vilka oändliga möjligheter det finns att uppgradera sin hårdvara på en PC. PC-gamers brukar ofta säga att de inte skulle kunna gå tillbaka och spela på en konsol efter att ha spelat på en välutrustad PC – en PC har helt enkelt mer styrka och möjligheter.

Dock kan det bli kostsamt att bygga en välpresterande PC. Det finns färdigbyggda versioner som är billigare än att köpa var del för sig, men de visar sig tyvärr ofta innehålla någon del som måste bytas ut för att prestationen ska bli såsom man vill ha den. Det blir då dyrt i längden ändå och därför rekommenderas detta inte.

PC-gaming slog genom i början av 2000-talet. Tidigare hade den överskuggats av konsolmarknaden, som hållit sig stark genom hela 1990-talet in på 2000-talet. I samband med lansering av spel såsom League of Legends, DOTA 2, Starcraft II, World of Warcraft och Counter-Strike har PC – marknaden hållit sig relevant på gaming-marknaden och då dessa spel endast lanserats för PC kan inte konsoler konkurrera med dem.

Windows – användare, och även MAC-användare och Linux-användare loggar sig in i en sorts plattform som heter Steam – där kan gamers köpa spel, spela dem och även kommunicera med andra spelare – allt på samma plats! Det är helt enkelt en mötesplats för PC -gamers och är omåttligt populär. Steam, som startades 2003, hade i slutet av 2015 125 miljoner registrerade användare. Detta är inte så konstigt då Steam erbjuder en stark, fungerande mjukvara att lita på, ett stort urval av spel för alla smaker och har rea året runt.

education-one