Flytta dig till ett jobb i spelindustrin

Coronapandemin har ställt till det på arbetsmarknaden för väldigt många. Kanske har du blivit av med arbetet eller börjat fundera över om det du jobbar med för tillfället verkligen passar dig. Kanske ser du att din nuvarande bransch inte erbjuder de utvecklingsmöjligheter som du hade önskat. Då kan det vara dags att sadla om och satsa på en av Sveriges mest spännande branscher: spelindustrin.

Du som funderar på att flytta dig till ett jobb i spelindustrin ska självklart göra det enligt konstens alla regler. Säkra din bostad på den nya orten, rensa i garderober och förråd och boka in någon som kan flyttstäda till ett bra pris. Du som har siktet inställt på en ny karriär gör klokt i att prioritera din tid klokt, att lägga en heldag på att nätverka i din nya bransch kommer tjäna dig betydligt bättre än att skrubba rent bakom spis och kylskåp.

Personaljakt i spelbranschen

Att flytta dit jobben finns är något människor gjort i alla tider. Det gäller både enskilda arbetstillfällen och hela industrier. Var tredje svensk är till exempel villig att flytta av arbetsskäl, enligt tidningen Aftonbladet. Oavsett om du har planer att arbeta som anställd eller som egen entreprenör, är det en gyllene regel på arbetsmarknaden att du aldrig kommer kunna bli framgångsrik i en icke framgångsrik bransch. Som Sveriges Radio rapporterar omsätter den svenska spelindustrin allt större belopp och skapar allt fler arbetstillfällen åt människor i vitt skilda yrkeskategorier.

Spelindustrin har de senaste åren rönt så stora framgångar att företagen upplever det svårt att hitta personal, enligt bland andra Svenska Ingenjörers tidning NyTeknik. Oavsett om du är kreatör eller ingenjör är alltså spelindustrin värd att se som en potentiell karriärväg för dig som vill satsa på en vinnande häst i loppet.

Hit ska du flytta

Så vart ska du flytta? Som i de flesta branscher är Stockholmsområdet en riktig kreativ hub för många spelföretag, men med tanke på situationen på bostadsmarknaden i Stockholm just nu är det kanske intressantare att söka sig till någon av de andra svenska regionerna som har stark närvaro av framgångsrika spelföretag. I värmländska Karlstad hittar du Embracer Group, som enligt Dagens Industri inte bara har en stark egenutveckling av spel utan även satsar på att lägga stora delar av den internationella spelbolagsmarknaden under sig.

Andra starka fästen för gamingindustrin i Sverige är Malmö, med exempelvis stora företaget Massive, och Gotland som genom sina utbildningar i spelutveckling erbjuder arbetsmöjligheter även för dig med akademiskt intresse.

education-one