PlayStations exklusiva spel

PlayStation 4 är i dagsläget den populäraste konsolen på marknaden. Med över 70 miljoner sålda enheter har man ett stort övertag jämfört med den främste konkurrenten Xbox One. Man har inte haft denna typ av framgång med PlayStation sedan Sonys Playstation 2 kom ut, som sålde över 155 miljoner enheter. En stor del av framgången man upplevt genom åren är tack vare de exklusiva spel som PlayStation erbjuder. Spel som inte går att hitta någon annanstans, inte ens på PC, och som nästan alltid slår igenom stort. Denna artikel kommer gå in på tre av dessa spel som varit väldigt populära för att undersöka vad som skiljer dem från mängden. Om det finns något spel i listan som intresserar extra mycket så testa själv och se om du gillar det. Kontorsmaterial, som exempelvis en bekväm kontorsstol eller mysig belysning, är viktigt så att du orkar med de långa spelsessionerna. En PlayStation 4 är självklart även det en nödvändighet.

Bloodborne

Från skaparna av Demon Souls och Dark Souls kommer detta otroliga mästerverk inspirerat av H.P Lovecraft som utspelar sig i Yharnam, en förfallen stad som genomsyras av Viktorianska motiv. Bloodborne är ett spel som inte håller en i handen. Det är väldigt utmanande och svårighetsgraden passar mycket väl med spelets mörka atmosfär. Bloodborne är ett spel som fokuserar på svåra bossar, fantastiska nivådesigner och ett tillfredställande combatsystem. Värt att prova, särskilt för fans av From Softwares tidigare verk.

God of War

Alla PlayStation fans känner till serien God of War. En klassisk serie som påbörjades med God of War I på PlayStation 2. Storsuccén God of War (2018) fortsätter där God of War III slutade, men till skillnad från de tidigare spelen utspelar sig detta inte i grekisk mytologi utan i nordisk mytologi. Kratos är fortfarande huvudkaraktären, men han är äldre nu och har en son. Tillsammans med sonen Atreus färdas han till den högsta punkten i världen för att sprida sin döda frus aska och möter en hel del fara på vägen. God of War ger en helt ny tvist till serien och blev universellt hyllad av såväl kritiker som spelare för sina innovationer.

Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn är kanske det vackraste spelet ute på PlayStation 4. Spelet handlar om en värld som domineras av maskiner som på många sätt liknar dinosaurier. Till följd av detta har människan återgått till primitiva beteenden och man spelar Aloy, som levt hela sitt liv frånskiljd andra människor. Spelet har en helt öppen värld att utforska och ett combat-system som fokuserar mycket på att undvika att bli upptäckt. Man kan även sätta ut fällor för att fånga sina fiender. Precis som alla andra exklusiva PlayStation spel denna generation hyllades Horizon av kritiker och var en kommersiell succé.

education-one