Gaming, en växande marknad

Gaming som i stort sett betyder att spela, är en bransch som på senaste åren har växt väldigt mycket. Det blir alltmer vanligt och populärt med gaming. Idag är branschen så pass stor att man även kan tjäna pengar om man är en skicklig spelare.

Gaming innebär att man spelar data- eller tv-spel, där man ingår mer eller mindre i en gaming-community. Ofta är man uppkopplad via internet och spelar olika spel mot andra människor i världen. Många spelar flera timmar om dagen och bygger upp en station med datorer och annan utrustning. Detta är tyvärr en väldigt stillasittande aktivitet och många glömmer bort att motionera och röra på sig. För någon som spelar mycket kan det vara bra med ett aktivitetsarmband, för att bli påmind se sin aktivitet och tänka på att röra på sig.

Turneringar

Eftersom gaming i världen blivit så stort idag, finns det bra möjligheter för den som vill utvecklas inom branschen. Vare sig man är spelare eller ett företag inom branschen så finns det bra möjligheter inom gaming i med att det är en växande marknad.

Idag har gamingvärlden växt så pass mycket att det finns flera olika både nationella och internationella turneringar med riktigt fina priser. De allra största turneringarna bjuder på höga vinstbelopp och är lika kända och populära som vanliga matcher och turneringar inom idrotten. På dessa turneringar tävlar de allra bästa spelarna mot varandra. Det tävlas inom flera olika spel och den som vinner får ta hem både en titel och en stor summa pengar.

En av de största turneringarna inom gaming heter Intel Extreme Masters. Detta är en internationell turnering som spelas en gång per år. Vinstsumma för denna turnering är väldigt hög och ligger på cirka 600 000 amerikanska dollar. Men den allra största turneringen, The international, är ännu större och bjuder på en ännu högre vinstpott. Även denna spelas en gång per år och senast hade turneringen en vinstpott på 34 miljoner amerikanska dollar.

En skicklig spelare kan komma väldigt långt inom gaming och kan livnära sig på att endast spela.

Betting på gaming

Matcherna brukar ha tusentals tittare både på plats och hemifrån. Har man inte möjligheten att åka och vara på plats för att stötta sin favoritspelare eller sitt favoritlag, kan man streama matchen och heja hemifrån.

Och numera kan man också betta på matcherna, vilket ger en möjlighet till att tjäna pengar på gaming på avstånd.

På samma sätt som man bettar på andra sporter, kan man även betta på gaming. Det gäller bara att ha koll på vilka spelare och lag som är skickliga.

Det kan också underlätta om man har någon kunskap om de olika spelen för att få ett hum om vem och vad man ska satsa sina pengar på.

education-one